Wat kun je na half jaar traineeship

Een half jaar traineeship – wat levert je dat op?

Het Software Development Traineeship bij Tribers duurt 12 maanden. Na die tijd ben je klaar om goed te landen bij Robeco. Maar waar sta je eigenlijk na 6 maanden? Welke ontwikkeling heb je al doorgemaakt? We maken de balans op – zo ziet de reis eruit als je halverwege bent.

Het gaat steeds over jou

Eng? Nou, in het begin misschien een beetje. We gaan continu met je in gesprek over jouw toekomst. Waar wil je heen? Dat bepaal je namelijk niet in 1 dag. En natuurlijk gaan we ook met je in gesprek over waar je staat en waar je nog aan moet werken. Niet 1 keer of 1 keer per maand. Maar steeds. Want dan kom je het verst.

De ontwikkeling van je soft skills

Gefeliciteerd, je levert al echt waarde voor de organisatie! Je hebt meerdere trainingen gehad en bent al echt gegroeid. Je voelt je inmiddels goed op je gemak. Ook lukt het je om story’s naar productie te krijgen. De eerste keer is dat echt een fantastisch gevoel. En stiekem blijft dat het ook. 

Daarnaast heb je ook nog bredere skills ontwikkeld – zelfs vaardigheden die je niet vooraf had bedacht. Bijvoorbeeld feedback geven en ontvangen, zakelijk schrijven en efficiënt communiceren.

De groei van je technische skills

Hier kunnen we kort en heel enthousiast over zijn: wat heb je ontzettend veel geleerd! DevOps, software testing, scrummen, Infrastructure as Code. Maar ook kun je inmiddels werken met moderne tools zoals .NET Core, Azure en Kubernetes. 

Feedback als cadeautje

Nou ja, bijna dan. Feedback krijgen voelt nog steeds niet altijd als een cadeautje, maar het wordt wel steeds makkelijker. Die feedback heb je trouwens van verschillende kanten gekregen. Niet alleen vanuit je coaches en trainers bij Tribers, maar ook vanuit het development team bij Robeco. En vergeet vooral de feedback van de andere Trainees niet!

Makkelijk? Niet altijd. Maar het levert je wel heel veel op. Inzicht in je eigen sterke en zwakkere kanten. En de kans om daar meteen aan te werken. 

Jouw lichting trainees is inmiddels een (h)echte groep

Jullie zijn met z’n zessen begonnen – als losse individuen met een doel: software developer op Champions League-niveau worden. Gelukkig is er bij jullie onderling minder competitie dan in de professionele sportwereld! Inmiddels zijn jullie een hechte groep waar je op terug kunt vallen. Je hebt samen dingen meegemaakt, skills geleerd, gelachen en mijlpalen gevierd. En jullie hebben meteen ook aan jullie netwerk gebouwd. 

En over weer 6 maanden?

Dan krijg je de kans om bij Robeco in dienst te komen. Robeco is een mooi en ambitieus bedrijf met tal van carrièremogelijkheden. Binnen Robeco word je actief verder geholpen na je Traineeship. Zo is er een helder groeipad van junior developer naar senior naar eventueel een leidende rol. 

Ook de arbeidsvoorwaarden zijn goed geregeld: om je te blijven ontwikkelen, is er een opleidingsbudget beschikbaar. Je hebt recht op 34 vakantiedagen, iedereen deelt mee in de jaarlijkse bonusronde en ook al duurt het nog even: een uitstekende pensioenregeling.

Vragen over het Traineeship, het programma of de tooling? Aarzel niet en stuur Gorden een mailtje of appje. 

Scrum Master Traineeship Tribers

Ontdek het allernieuwste Software Development traineeship

Wil jij toffe dingen in de cloud doen? Met .NET Core, Azure en Kubernetes? En direct bij een grote organisatie? Dat kan! Bij ons krijg je de kans om DevOps op Champions League-niveau te doen. Je krijgt ijzersterke inhoudelijke begeleiding van experts die het vak van Cloud Software development écht verstaan. Deze on-the-job training combineer je met meer dan 40 workshops en trainingen. Zodat jouw carrière als een raket van start gaat.

Waarom trekken Tribers en Robeco eigenlijk samen op?

We zien een tekort aan slimme, leuke mensen op de markt en tegelijkertijd een tekort aan tijd om die mensen goed te begeleiden. Met dit Traineeship willen we de brug slaan tussen jong talent en de corporate wereld. Corporates zijn eigenlijk helemaal niet gemaakt om dit soort programma’s te draaien: dat vraagt om tijd en specialisme wat beter extern ingekocht kan worden. 

In dit Traineeship combineren we de ervaring van Tribers met dit soort traineeprogramma’s met de kansen die een corporate biedt. Daarbij starten we niet individueel, maar met 6 trainees tegelijk. Zodat we samen nog meer impact maken. 

Werken bij Robeco

Gorden Blom

Maak kennis met Gorden

Als Cloud Solution Architect bij Robeco kan Gorden je exact vertellen hoe je dag als trainee eruit ziet.