Design thinking

Interactieve Design Thinking Training (dag)

Design Thinking is in opkomst in de wereld van Agile. En niet voor niets. Het stelt organisaties en teams heel goed in staat om slim en betaalbaar te innoveren. 'Slim' door opzoek te gaan naar de exacte (en soms latente) klantbehoefte. 'Betaalbaar' omdat je al je fouten in jouw eerste ontwerp in een vroeg stadium ontdekt. En wist je dat innovatieve bedrijven zoals Toyota, Apple, Google en Tesla dankbaar gebruikmaken van Design Thinking?

Wat is Design Thinking?

Design Thinking wordt gebruikt om complexe problemen op te lossen en tot waardevolle innovaties te komen. Het draait om het begrijpen van mensen voor wie je een product of dienst ontwikkelt. Zo laat je (verkeerde) assumpties niet leidend zijn binnen het innovatieproces. Je leert om (nieuwe) vragen te stellen die tot nieuwe inzichten leiden. Het doel van deze training is dat je in staat bent om zelf het Design Thinking proces in te richten voor jouw team en/of bedrijf.

Maximaliseer je innovatiesnelheid, verminder de tijd om naar de markt te gaan en voorkom dat je je geld besteedt aan de verkeerde ideeën.

Wat ga je doen tijdens de Design Thinking training?

Allereerst leer je over de waarde en logica van Design Thinking en maak je kennis met de verschillende onderdelen. Dit doen we door samen een simulatie te doorlopen. Je leert namelijk het meeste door te doen. Daarom gaan we samen aan de hand van 5 stappen aan de slag. Van klantgesprek rollenspel tot jouw zelfbedachte prototype. Zo leer je gelijk van jouw eigen innovatie en hoe je deze nog beter én klantgerichter maakt. Bekijk hieronder het programma.

Het programma:

  1. Huidige situatie: veel innovaties mislukken ongemerkt bij organisaties
  2. Het antwoord van Design thinking
  3. Inleven in het échte klant probleem
  4. Probleem ontdekken en prototypen
  5. Valideren en continu verder leren

Wat kun je na afloop van de training?

Omdat je deze dag in hoofdlijnen een introductie hebt gehad, snap je het concept. Met deze nieuwe mindset zal je herkennen waar innovatie in jouw team of organisatie slimmer kan. En omdat je middels de simulatie ervaring opdoet, stel je jezelf in staat om het concept in jouw praktijksituatie toe te passen. Zo kun je de volgende dag in jouw omgeving (bestaande projecten of nieuwe klant vraagstukken) met de nieuwe kennis en tools aan de slag.

Wanneer is de training?

De training staat voor nu gepland op 11 november. Wil je een in-company training? Dan prikken we een datum die voor iedereen het beste uitkomt.

Hoe lang duurt de training?

Deze intensieve training duurt één dag, van 09:00 tot uiterlijk 17:00 uur.

Wat kost een kaartje?

Een kaartje voor de training kost €495,- incl. eten, drinken en trainingsmaterialen.
Prijs is exclusief BTW. Betaling is achteraf via factuur.

Waar vind de training plaats?

De training vindt plaats in het verzamelgebouw aan de Binckhorstlaan 36 (BINK 36) in Den Haag. De training vindt in een kleine groep (max. 5 mensen) plaats met inachtneming van alle RIVM maatregelen.

Design Thinking training Tribers - BINK 36

Jos Schroten

Jos Schroten - Design thinking trainer

Jos begeleid teams in het Design thinking proces en heeft jaren lange ervaringen in het begeleiden van scrum teams en Agile transformaties, onder anderen bij Etos, Hema en PostNL. Zijn passie voor verandermanagement en klantgericht werken, komen perfect samen bij het onderwerp Design Thinking.

Meld je aan voor de Design Thinking training

Bedankt voor je aanmelding

Binnen enkele minuten ontvang je een bevestiging met daarin jouw ticket tot het event.