Design thinking bij postnl

Hoe PostNL Design Thinking toepast om Nederland's favoriete bezorger te zijn

In deze Tribe Talk gaan we in gesprek met Maartje van Zon. Als Senior Service Designer bij PostNL is het haar doel om voortdurend nieuwe klant inzichten te verzamelen door middel van interviews, conceptcreatie door prototyping en het testen van nieuwe features. Kortom, Maartje is een echte voorstander van Design Thinking. In een live-interview vertelt ze hoe deze nieuwe manier van werken bijdraagt aan een aantal succesvolle innovaties binnen PostNL.

Design Thinking: een nieuwe manier van werken en denken

Razendsnel en budgetvriendelijk experimenteren kan het verschil betekenen tussen een ‘succesvolle innovatie’ of een ‘waste of time’. Design Thinking wordt al een tijd gebruikt door grote bedrijven als Apple, Tesla, AirBnb en Google. Toch blijven veel bedrijven achter. Jammer! Want deze nieuwe manier van denken en werken stelt jouw organisatie in staat om snel en betaalbaar te innoveren.

Design Thinking bij PostNL

Maartje van Zon is ‘Senior Service Designer’ bij PostNL. Het is haar doel om in rap tempo te ontdekken waar de werkelijke klantbehoefte zit. Design Thinking speelt hierin een onmisbare rol.

Maartje van Zon

Maartje van Zon

Senior Service Designer

“Ik werk als Senior Service Designer bij PostNL, in het Journey Factory Team: ‘Ik krijg hulp’. Ik houd me vooral bezig met het in kaart brengen van de klantbehoeften en het begeleiden van het Design Thinking proces. Bij PostNL werken wij sinds 1,5 jaar met een standaard methode (Journey Factory Methodology) waarbij de klant centraal staat en het verbeteren van de klantreis het uitgangspunt is. Zo doen wij ons uiterste best om PostNL jouw favoriete bezorger te maken.”

Live-interview op donderdag 9 december

Op donderdag 9 december hebben we het grote genoegen om in gesprek te gaan met Maartje van Zon. In deze interactieve sessie onthult Maartje haar succesvolle werkwijze bij PostNL. Na het interview heb je de gelegenheid om Maartje vragen te stellen.

Vanuit Tribers hebben we alvast de volgende vragen verzameld:

  • Kan iedereen Design Thinking zo maar toepassen?
  • Hoe werkt het innovatieproces bij PostNL?
  • Waarom is Design Thinking in opkomst?
  • Wat is het verschil tussen Design Thinking en Scrum?

“Dit is een unieke kans om een kijkje te nemen bij het grootste postbedrijf van Nederland. Hun nieuwe manier van innoveren is een voorbeeld voor velen!”  – Jos Schroten

Ontvang gratis Tribers Experiment kaartjes

Iedereen die deelneemt aan deze sessie ontvangt gratis Tribers Experiment kaartjes. De Tribers Experiment Kaartjes zijn de ideale stap naar een Design Thinking werkwijze. Ze helpen je om jouw idee goedkoop en kleinschalig te testen én de behoefte van jouw klant nóg sneller te kunnen valideren.

Details:

  • Datum: donderdag 9 december 2021
  • Tijd: 15:00 tot 15:30 uur
  • Deelname is kosteloos

Meld je aan voor dit interactieve interview met Maartje van Zon

Na aanmelding ontvang je van ons een bevestiging per e-mail. Zodra je deze hebt ontvangen weet je zeker dat jouw plek is gereserveerd.

**Zie je geen formulier of ontvang je geen bevestiging na aanmelding? Scroll dan naar beneden en neem even contact op met Jos.

Bedankt voor je aanmelding

Leuk dat je erbij bent! Een bevestigingsmail is onderweg.

Jos Schroten

Jos Schroten - Design Thinking trainer

Jos begeleidt teams in het Design thinking proces en heeft jaren lange ervaringen in het begeleiden van scrum teams en Agile transformaties, onder anderen bij Etos, Hema en PostNL. Zijn passie voor verandermanagement en klantgericht werken komen in deze Tribe Talk: Design Thinking perfect samen.