Tribe Talk: Design Thinking

Waarom Design Thinking helpt met succesvol innoveren

Design Thinking is in opkomst in de wereld van Agile. En niet voor niets! Het stelt organisaties en teams heel goed in staat om slim en betaalbaar te innoveren. 'Slim' door opzoek te gaan naar de exacte (en soms latente) klantbehoefte. 'Betaalbaar' omdat je al je fouten in jouw eerste ontwerp in een vroeg stadium ontdekt. En wist je dat innovatieve bedrijven zoals Toyota, Apple, Google en Tesla dankbaar gebruikmaken van Design Thinking?

Wat is Design Thinking?

Design thinking is een manier om innovatie in organisaties te versnellen en wordt ingezet om complexe problemen op te lossen en tot waardevolle innovaties te komen. Het draait om het begrijpen van de mensen voor wie je een product of dienst ontwikkelt. Zo worden (verkeerde) assumpties niet leidend binnen het innovatieproces. Je leert om (nieuwe) vragen te stellen die tot nieuwe inzichten leiden.

“Maximaliseer je innovatiesnelheid, verminder de tijd om naar de markt te gaan en voorkom dat je je geld besteedt aan de verkeerde ideeën.”

 

Design Thinking laat je zien hoe innovatie in jouw team of organisatie nóg slimmer kan

Design Thinking draait om klantwaarde vergroten. Je focust op de behoefte van klanten en wilt hiervoor snel ideeën tot leven roepen. Het proces gaat op zowel creatieve als structurele wijze. Met de Design Thinking mindset aan boord, herken je sneller dan ooit waar innovatie binnen het team of de organisatie nóg slimmer kan worden ingezet.

Wat ga je leren?

Tijdens deze Tribe Talk laten we je zien hoe Design Thinking je helpt om jouw innovatie nóg klantgerichter te maken. We laten je zien hoe je maximaal kunt innoveren met een zo kort mogelijke time-to-market, zonder dat je veel geld hoeft te besteden aan verkeerde ideeën.

 

Jos Schroten

Jos Schroten - Design thinking trainer

Jos begeleid teams in het Design thinking proces en heeft jaren lange ervaringen in het begeleiden van scrum teams en Agile transformaties, onder anderen bij Etos, Hema en PostNL. Zijn passie voor verandermanagement en klantgericht werken komen in deze Tribe Talk: Design Thinking perfect samen.