Traineeship Tribers en Robeco

Hoe ziet het leven van een Software Development Trainee bij Robeco eruit?

Als Software Development Trainee heb je te maken met het beste van twee werelden. Je krijgt ijzersterke begeleiding vanuit Tribers en gaat aan de slag op een uitdagende opdracht bij Robeco. Maar hoe werkt die combinatie in de praktijk? Hoe ziet jouw week eruit als Software Development Trainee? 

Jouw week: 4+1 = 6

In dit Traineeship vanuit Tribers ga je 4 dagen in de week bij onze opdrachtgevers Robeco aan de slag en krijg je 1 dag in de week trainingen bij Tribers. In deze 4+1 dagen ontwikkel je je veel sneller dan in een ‘normale’ 5 dagen ergens anders: wij durven de formule 4+1=6 wel aan!

Waardoor dat komt? Simpelweg doordat onze eigen Software Developers het vak door en door kennen. Dit zijn echte experts, die weten wat jij nodig hebt. Dat merk je tijdens je begeleiding bij Robeco. En tijdens de trainingen bij Tribers op woensdag. Maar ook doordat je wat je leert tijdens je trainingen meteen in de praktijk kan toepassen. Dan maak je meters!

In het hart van het bedrijf bij Robeco

Tijdens die 4 dagen per week bij Robeco werk je met de modernste tools en technieken, zoals .NET Core, Azure en Kubernetes. Je gaat aan de slag in een DevOps team wat werkt met Infrastructure as Code. 

Onze teams richten zich daarbij op twee sporen. Binnen het eerste spoor bouwen we software om gefundeerde investeringsbeslissingen te nemen en bij te dragen aan het doel van Robeco. Binnen het tweede spoor werken we aan software voor het doen van onderzoek naar het presteren van bedrijven. Veel van dit onderzoek gaat over sustainability vraagstukken, zoals bijvoorbeeld SDGs – de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Duurzaamheid is een strategisch doel voor Robeco en de SDGs zitten in alle processen en afdelingen ingebakken. 

Echt in het hart van het bedrijf dus, waar jij het verschil kunt maken. 

Sustainable Development Goals

Bron: SDG Nederland

Jouw impact in een DevOps team

Samen met je team lever je deze software op een zo’n hoog mogelijk niveau af. Dat doen we scrummend. Denk dus aan sprints van 2 weken, story’s en daily stand-ups. Nog wat vreemde terminologie voor je? Geen probleem, we nemen je snel mee in de wereld van scrum. 

Het team bestaat uit ervaren developers die jou verder helpen. Soms geven ze je het antwoord, soms sturen ze je alleen een richting op. Net wat jij nodig hebt. 

Als DevOps team ben je zelf verantwoordelijk voor het in productie nemen en beheren van de software. Het monitoren van de productie-omgeving hoort er dus ook bij. Dit geeft je inzicht in wat er op productie daadwerkelijk gebeurt. Ook neem je acties op dingen die onverwacht zijn, of beter kunnen. Elke dag met elkaar groeien staat centraal.

Ons doel? Software elke dag naar productie promoten, zodat de business zo snel mogelijk de waarde van de gecreëerde software kan gaan gebruiken. 

En wat kun je verwachten na het traineeship?

Dit alles doen we samen om je na 12 maanden zo goed mogelijk te landen bij Robeco. Ontdek meer over wat het traineeship je na 6 maanden al oplevert. Robeco is een mooi en ambitieus bedrijf met tal van carrièremogelijkheden. De arbeidsvoorwaarden zijn goed geregeld: om je te blijven ontwikkelen, is er een opleidingsbudget beschikbaar. Je hebt recht op 34 vakantiedagen, iedereen deelt mee in de jaarlijkse bonusronde en ook al duurt het nog even: een uitstekende pensioenregeling.

Vragen over het Traineeship, het warme Tribers thuishonk op woensdag of de tooling? Aarzel niet en stuur Gorden een mailtje of appje.

Waarom trekken Tribers en Robeco eigenlijk samen op?

We zien een tekort aan slimme, leuke mensen op de markt en tegelijkertijd een tekort aan tijd om die mensen goed te begeleiden. Met dit Traineeship willen we de brug slaan tussen jong talent en de corporate wereld. Corporates zijn eigenlijk helemaal niet gemaakt om dit soort programma’s te draaien: dat vraagt om tijd en specialisme wat beter extern ingekocht kan worden. 

In dit Traineeship combineren we de ervaring van Tribers met dit soort traineeprogramma’s met de kansen die een corporate biedt. Daarbij starten we niet individueel, maar met 6 trainees tegelijk. Zodat we samen nog meer impact maken. 

Werken bij Robeco

Scrum Master Traineeship Tribers

Ontdek het allernieuwste Software Development traineeship

Wil jij toffe dingen in de cloud doen? Met .NET Core, Azure en Kubernetes? En direct bij een grote organisatie? Dat kan! Bij ons krijg je de kans om DevOps op Champions League-niveau te doen. Je krijgt ijzersterke inhoudelijke begeleiding van experts die het vak van Cloud Software development écht verstaan. Deze on-the-job training combineer je met meer dan 40 workshops en trainingen. Zodat jouw carrière als een raket van start gaat.

Gorden Blom

Meer weten over 'praktijk versus theorie'?

Dit traineeship is vrij uniek in Nederland. Je krijgt namelijk begeleiding vanuit zowel een corporate als een startup omgeving.