Ellouise van Renselaar

Hoe een steile leercurve heeft geholpen bij mijn persoonlijke ontwikkeling

Ellouise is na haar studie eerst gaan werken, voordat ze met het traineeship begon. De steile leercurve in haar ontwikkeling bevalt haar goed. We vragen Ellouise waarom ze zo enthousiast is.

Het is een misverstand om te denken dat je alleen een traineeship kunt doen als je net bent afgestudeerd. Ik ben zelf niet meteen na mijn studie, Strategic Management, met het traineeship begonnen. Ik heb eerst ander werk gedaan. Na mijn studie was ik nog niet klaar voor een ‘echte’ baan. Ik vond het fijn om eerst even iets volwassener te worden.

Steile leercurve in inhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling

Wat ik allemaal bij Tribers heb geleerd? Zo ontzettend veel! Sowieso zijn de trainingen die je als trainee volgt erg goed opgezet. Soms leer je daarin theorie, bijvoorbeeld over Design thinking en het Agile gedachtengoed. In andere trainingen leer je meer praktische skills, zoals Zakelijk tekenen en het faciliteren van meetings en workshops.

Uniek aan dit traineeship is de focus op persoonlijke ontwikkeling. Bij Tribers worden er veel momenten ingebouwd om eerlijke en opbouwende feedback te geven en ontvangen. Daar leer je super veel van! Vroeger vond ik het moeilijk om feedback te vragen, maar nu vraag ik standaard na elke meeting die ik faciliteer wat het team ervan vond.

Niet anders voor doen dan ik ben

Wat ik het prettigst vind aan de sfeer bij Tribers? Dat ik me niet anders voor hoef te doen dan ik ben. Vanaf het eerste moment op de selectiedag was de sfeer goed: heel persoonlijk en met oprechte interesse. Er is aandacht voor ieder individu. Het is lekker informeel en iedereen is altijd bereid om te helpen. Dat geeft ruimte om je eigen verantwoordelijkheid te nemen, waarbij je wel altijd een vangnet hebt. Zo heb ik laatst een dashboard opgezet voor het team, zodat zij cijfers kunnen inzien. Hierbij werd ik goed begeleid door een ervaren Triber.

Motiveren en innoveren

Mijn opdracht als Scrum Master bevalt me goed. Het bedrijf groeit supersnel en wilt innoveren. Dit brengt interessante uitdagingen met zich mee. Er is nu bijvoorbeeld veel werk. Hoe zorg je er dan voor dat het team gefocust blijft? In mijn rol ben ik veel aan het faciliteren, zodat we gezamenlijk beter ons doel kunnen bereiken.  Dat vraagt om het neerzetten van een goede sfeer, waarin iedereen op zijn of haar gemak is, en zich gehoord voelt. Zo organiseer ik met het hele team 1-op-1 gesprekken over onderwerpen zoals ‘wat vind jij leuk’ en ‘hoe zou je daar meer mee kunnen doen’.

Vertrouwen vanuit mijn opdrachtgever

Waar ik het meest trots op ben? Dat zijn twee momenten. Het eerste moment is dat na 3 weken op mijn opdracht één van de developers uit mijn team zei ‘ik heb al zoveel scrum masters gehad, maar jij doet het echt goed’. En het tweede moment is dat ik er een extra team bij krijg dat nog helemaal opgezet moest worden. Ik vind het een eer dat ze mij het vertrouwen geven. Dat betekent dat mijn opdrachtgever ook écht ziet dat mijn verbeterde skills nu goed van pas komen.

Dit zeggen anderen over het Scrum Traineeship

Rob Gijzen interview Scrum Master

Waarom Rob het traineeship de slimste eerste stap vindt

Rob is ervan overtuigd dat het traineeship een waardevolle eerste stap is na zijn studie. We vragen Rob waarom dit zo is, en waar je op moet letten bij het uitzoeken van het juiste traineeship.

Lees meer
Milan Israel - thumbnail

Hoe Milan innovatie in de praktijk brengt tijdens het traineeship

Milan vindt het al sinds zijn studie interessant om te weten hoe je bedrijven innovatiever maakt. Tijdens het traineeship leert hij om dit in de praktijk toe te passen. We vragen Milan hoe hij zijn team innovatiever maakt.

Lees meer
Emily Schroeter

Hoe Emily haar rol als scrum master vanuit het traineeship oppakt

Emily verdiept zich graag in teamdynamiek en het ontwikkelen van mensen. Het traineeship bij Tribers sluit daar naadloos bij aan. We vragen Emily naar haar ervaringen als scrum master, en waarom zij die rol zo interessant vindt.

Lees meer
All posts
Ellouise van Renselaar Tribers

Wil je weten of het traineeship iets voor jou is?

"Je hoeft geen specifieke ervaring te hebben om deel te kunnen nemen aan het Scrum Master traineeship. Dankzij veel trainingen ontdek je wat je leuk vindt om te doen en waar je energie van krijgt. Ik vertel je graag meer over mijn ervaring bij Tribers."