Tribe Talk Design Thinking terugkijken

Tribe Talk: Design Thinking

Design Thinking is in opkomst in de wereld van Agile. En niet voor niets! Het stelt organisaties en teams heel goed in staat om slim en betaalbaar te innoveren. 'Slim' door opzoek te gaan naar de exacte (en soms latente) klantbehoefte. 'Betaalbaar' omdat je al je fouten in jouw eerste ontwerp in een vroeg stadium ontdekt. En wist je dat innovatieve bedrijven zoals Toyota, Apple, Google en Tesla dankbaar gebruikmaken van Design Thinking?

Kijk de Tribe Talk terug

Wat is Design Thinking?

Design thinking is een manier om innovatie in organisaties te versnellen en wordt ingezet om complexe problemen op te lossen en tot waardevolle innovaties te komen. Het draait om het begrijpen van de mensen voor wie je een product of dienst ontwikkelt. Zo worden (verkeerde) assumpties niet leidend binnen het innovatieproces. Je leert om (nieuwe) vragen te stellen die tot nieuwe inzichten leiden.

“Maximaliseer je innovatiesnelheid, verminder de tijd om naar de markt te gaan en voorkom dat je je geld besteedt aan de verkeerde ideeën.”


Design Thinking laat je zien hoe innovatie in jouw team of organisatie nóg slimmer kan
Design Thinking draait om klantwaarde vergroten. Je focust op de behoefte van klanten en wilt hiervoor snel ideeën tot leven roepen. Het proces gaat op zowel creatieve als structurele wijze. Met de Design Thinking mindset aan boord, herken je sneller dan ooit waar innovatie binnen het team of de organisatie nóg slimmer kan worden ingezet.

Wat hebben we besproken tijdens de Tribe Talk: Design Thinking

Tijdens deze Tribe Talk lieten we zien hoe Design Thinking je helpt om jouw innovatie nóg klantgerichter te maken. We gaven tips over hoe je maximaal kunt innoveren met een zo kort mogelijke time-to-market, zonder dat je veel geld hoeft te besteden aan verkeerde ideeën.

Ga aan de slag met de gratis Experiment Kaartjes van Tribers?

Ervaar de impact van Design Thinking zelf. De Tribers Experiment Kaartjes helpen je om jouw idee goedkoop en kleinschalig te testen en de behoefte van jouw klant sneller te valideren. Vraag ze hier aan!

Tribe Talks

Bekijk deze Tribe Talks en ontdek hoe je kunt denken en werken als een startup.

Tribe Talk

Tribe Talk: De kracht van Design Thinking en Lean Startup (met Wolters Kroes)

Voorkom dat je tijd, geld en energie verspilt aan producten en features waar niemand op zit te wachten.

Lees meer
Andrea Bolt Tribe Talk

Tribe Talk: Digitale Transformatie

In de vijfde Tribe Talk op 12 augustus deelde Andrea Bolt de bevindingen uit haar afstudeeronderzoek over Digitale Transformatie, cultuur en leiderschap.

Lees meer
Tribe Talk Value Stream Mapping

Tribe Talk: Optimaliseer waardecreatie met Value Stream Mapping

Verbind en activeer je gehele ecosysteem in de zoektocht naar waarde

Lees meer
Alle events