agile methoden & frameworks

Focus creëren

vrijdag 31 mei 09:00-13:00 uur 6 plekken
Workshop agile methoden en frameworks

wat leer je tijdens de agile methoden & frameworks workshop?

Je komt tijdens je werk veel verschillende methoden en frameworks tegen. Lean, SAFe, Scrum, Prince2, DevOps, Design Thinking, etc. Het zijn er zoveel dat je door de bomen het bos niet meer ziet. En soms laait er een echte battle op: de ene methode is nóg beter dan de andere. Tijdens deze workshop ontdek je binnen welke context de methoden en frameworks het beste tot het recht komen.

dit neem je mee:

Ontdek welke Agile Methoden en Frameworks er zijn

We kijken naar de verschillende methoden en frameworks die er zijn binnen Agile en hoe zij helpen binnen jouw organisatie.

Herken wanneer je de Agile Methoden en Frameworks het beste gebruikt

Je zult beter begrijpen binnen welke context deze methoden en frameworks het beste tot z’n recht komen.

Voor- en nadelen van de verschillende Agile Methoden en Frameworks

We gaan aan de hand van een aantal praktijkvoorbeelden kijken wat de voor- en nadelen per methoden en frameworks zijn, zodat je een beter beeld krijgt welke je het beste kunt toepassen binnen jouw organisatie.

workshop programma:

De basisprincipes per methode en framework

We verkennen de basisprincipes van de Agile methoden en frameworks en daarna gaan we aan de slag met in welke contexten je het beste de methoden en frameworks kunt inzetten.

Praktijkvoorbeelden

We bespreken een aantal praktijkvoorbeelden waar de Agile methoden en frameworks zijn toegepast.

voor wie is deze workshop interessant?

Deze workshop is essentieel voor iedere (startende) professional binnen de Agile framework. Het is een must voor iedereen die wil leren hoe je met continue verandering om kunt gaan. Het is voor iedereen die effectief de Agile methoden en frameworks wilt inzetten binnen zijn of haar organisatie.