agile metrics

Tooling

vrijdag 21 juni 13:00 - 17:00 uur 4 plekken beschikbaar
Agile metrics

wat leer je tijdens de agile metrics workshop?

Tijdens deze workshop geven we basis handvatten in het gebruik van metrics en het doel daarachter. Je zult grondig begrip hebben van welke metrics je kunt gebruiken binnen een Agile omgeving, met name binnen Scrum, en waarom ze waardevol zijn.

Daarnaast gaan we hands-on aan de slag in Excel om zelf een basis sprint report te leren bouwen met de basis Excel functies die voor een Scrum Master relevant kunnen zijn. Je leert praktische vaardigheden om je eigen Excel rapporten in te zetten bij het monitoren en verbeteren van de prestaties van je Scrum teams. Hierdoor kun je effectiever werken en bijdragen aan het succes van je team.

dit neem je mee:

Begrijp welke metrics je om welke reden kunt gebruiken

Je leert de verschillende soorten metrics kennen die je kunt gebruiken om het succes en de voortgang van jouw Scrum team te meten. Je zult ontdekken welke metric in welke situatie nuttig is, zodat je ze effectief kunt gebruiken om de prestaties van je team te verbeteren.

Leg uit hoe de metrics tot stand komen en wat ze je vertellen

We zullen dieper ingaan op de berekening en interpretatie van de verschillende metrics. Je zult goed begrijpen hoe de metrics worden verzameld en wat ze kunnen onthullen over de voortgang en effectiviteit van het team.

Bouw een eigen basis Excel rapport

Je zult in staat zijn om je eigen basis Excel rapport middels basis Excel functies te bouwen die je kunt gebruiken om de voortgang van je team te monitoren en te communiceren. Dit zal je helpen om belangrijke inzichten op een duidelijke en visuele manier te presenteren. Hierdoor wordt het gemakkelijker om beslissingen te nemen en je team te begeleiden.

workshop programma:

Begrip van verschillende metrics

We gaan ontdekken welke diverse metrics er zijn en wanneer je welke metrics het beste bij je teams kunt inzetten. De workshop biedt praktische handvatten en inzichten om effectief met metrics om te gaan.

Een inkijkje in de voorbeelden van een sprint report

We verkennen diverse sprint rapporten en we ontdekken welke rapporten geschikt zijn in welke situatie.

Ga hands-on aan de slag

We gaan praktische vaardigheden opdoen door zelf aan de slag met het bouwen van sprint rapporten.

voor wie is deze workshop interessant?

Deze workshop is speciaal voor Scrum masters die graag meer begrip en handigheid willen leren met het transparant maken van teamprestaties en zelf basis sprint rapporten wil creëren.

wil je deze workshop in-house organiseren?

Met een in-house workshop stemmen we de inhoud specifiek af op jouw behoeften en uitdagingen. Profiteer van een persoonlijke en op maat gemaakte ervaring voor jouw team. Interesse? Neem dan contact op met Niels.

ontdek hoe tribers jouw teams effectiever laten werken

Plan een gesprek in om verder te praten of stuur mij direct een berichtje via onderstaand nummer.

Tribers