workshop: agile team basics

Team Dynamiek

vrijdag 5 april 09:00 - 17:00 uur
Workshop Agile Team Basics

wat leer je tijdens de agile team basics workshop?

Deze workshop richt zich op het verstevigen van de basis van je Agile team. Je leert hoe je de fundamenten van je team kunt toetsen en versterken door middel van praktische oefeningen en theoretische kennis. We duiken in de essentiële aspecten van teamontwikkeling, het opstellen van een effectieve team roadmap, en het toepassen van Agile principes om je team naar een hoger niveau te tillen.

workshop programma:

  • Introductie in de basisprincipes van teamontwikkeling en het belang ervan voor Agile werken.
  • Het opstellen en toepassen van een team roadmap voor heldere doelstellingen en richting.
  • Verkenning van basic metrics voor het meten en optimaliseren van teamprestaties.
  • Praktische toepassing van Refinement Kanban en Story structuur voor effectieve backlog management.
  • Hands-on oefeningen met Story Points en Pokeren voor betere inschattingen en planning.
  • Doorlopen van een Sprint Planning, inclusief velocity forecast en het plannen van werkzaamheden.
  • Het belang van de Review meeting voor continue verbetering en feedback.
  • Basis setup voor een succesvol Agile team, inclusief tools en technieken.

voor wie is deze workshop interessant?

Deze workshop is bedoeld voor beginnende Scrum Masters, teamleiders en anderen die streven naar meer effectiviteit en efficiëntie. Of je nu nieuw bent in de wereld van Agile of al ervaring hebt maar je vaardigheden wilt aanscherpen, deze workshop biedt waardevolle inzichten en technieken die direct toepasbaar zijn.

de mogelijkheid om deel te nemen aan de trainingen en workshops van Tribers kwam als geroepen

Toen ik afgelopen jaar binnen ANWB de overstap maakte van een functie in contentmarketing naar Scrum Master binnen het ANWB Platform, merkte ik dat ik ondanks mijn PSM1-training en ervaring als coach, praktische vaardigheden en soms zelfs theoretische kennis miste. De mogelijkheid om deel te nemen aan de trainingen en workshops van Tribers kwam als geroepen. Het bood me de kans om op een informele en prettige manier mijn vaardigheden bij te spijkeren.

De diversiteit aan workshops en trainingen die aangeboden werden, maakte het mogelijk om precies die kennis en vaardigheden op te doen waar ik behoefte aan had. De trainingen boden een perfecte mix van theorie en praktijk, waarbij zowel de mensen van Tribers als externe experts je volledig onderdompelden in het onderwerp. Het oefenen van cases en de ruimte om vragen te stellen waren voor mij bijzonder waardevol. Het toepassen van de opgedane kennis in mijn dagelijkse werkzaamheden ging bijna vanzelf.

Ik zou de trainingen en workshops van Tribers zeker aanbevelen aan iedereen die begint als Scrum Master. Het is niet alleen een geweldige manier om kennis op te doen, maar ook om te oefenen in een veilige omgeving, omringd door jonge en enthousiaste vakgenoten. Daarbij maakten de gezelligheid en de heerlijke lunches de trainingsdagen compleet. Het is een ervaring die ik iedereen in het vak zou gunnen.

Bedrijfslogo van ANWB Veronqiue de Groot Scrum Master bij ANWB

meer weten over deze workshop?

Ben je niet zeker of deze workshop iets voor jou is of wi je meer weten? Stuur me gerust even een berichtje.

Tribers