team journeys

Focus creëren

vrijdag 3 mei 09:00-17:00 uur
Workshop Team Journeys

wat leer je tijdens de team journeys workshop?

Deze workshop biedt je een toegankelijke wijze om de groeimogelijkheden van je team(s) te ontdekken. Vervolgens leiden we je door een methodiek die gericht is op het realiseren van deze mogelijkheden. We ondersteunen je bij het ontwerpen van een traject om deze bestemming te bereiken en verschaffen je de middelen om dit pad concreet vorm te geven.

In veel organisaties merken we op dat teamcoaches en Scrum Masters zelfstandig te werk gaan met teamuitdagingen, waarbij het vaak aan duidelijke focus, zichtbare verbeteringen en een gezamenlijk verantwoordelijkheidsgevoel ontbreekt.

Onze visie is dat effectieve teams gevormd worden door een gestandaardiseerde benadering van teamontwikkeling. Door middel van een cyclisch proces beantwoord je de kernvragen: Waar bevinden we ons nu? Waar streven we naar? Hoe bereiken we dit doel? En, wat hebben we bereikt? Deze gestructureerde aanpak zorgt voor helderheid, continuïteit en gedeeld eigenaarschap binnen het hele team.

workshop programma:

  • Introductie van de aanpak
  • Identificeren van groeikansen d.m.v. teamscan
  • Bepalen van één doel
  • Opstellen en vormgeven van team journeys
  • Meten van tastbare veranderingen

voor wie is deze workshop interessant?

Deze workshop is voor iedereen die zijn of haar team(s) naar een hoger niveau wil tillen. Of het nu gaat om één Scrum team dat Software ontwikkelt? Of het is een team bestaande uit verschillende disciplines? Deze workshop helpt je om het maximale uit de team(s) te halen.

de mogelijkheid om deel te nemen aan de trainingen en workshops van Tribers kwam als geroepen

Toen ik afgelopen jaar binnen ANWB de overstap maakte van een functie in contentmarketing naar Scrum Master binnen het ANWB Platform, merkte ik dat ik ondanks mijn PSM1-training en ervaring als coach, praktische vaardigheden en soms zelfs theoretische kennis miste. De mogelijkheid om deel te nemen aan de trainingen en workshops van Tribers kwam als geroepen. Het bood me de kans om op een informele en prettige manier mijn vaardigheden bij te spijkeren.

De diversiteit aan workshops en trainingen die aangeboden werden, maakte het mogelijk om precies die kennis en vaardigheden op te doen waar ik behoefte aan had. De trainingen boden een perfecte mix van theorie en praktijk, waarbij zowel de mensen van Tribers als externe experts je volledig onderdompelden in het onderwerp. Het oefenen van cases en de ruimte om vragen te stellen waren voor mij bijzonder waardevol. Het toepassen van de opgedane kennis in mijn dagelijkse werkzaamheden ging bijna vanzelf.

Ik zou de trainingen en workshops van Tribers zeker aanbevelen aan iedereen die begint als Scrum Master. Het is niet alleen een geweldige manier om kennis op te doen, maar ook om te oefenen in een veilige omgeving, omringd door jonge en enthousiaste vakgenoten. Daarbij maakten de gezelligheid en de heerlijke lunches de trainingsdagen compleet. Het is een ervaring die ik iedereen in het vak zou gunnen.

Bedrijfslogo van ANWB Veronqiue de Groot Scrum Master bij ANWB

meer weten over deze workshop?

Ben je niet zeker of deze workshop iets voor jou is of wi je meer weten? Stuur me gerust even een berichtje.

Tribers