effectief communiceren

Team Dynamiek

vrijdag 24 mei 09:00-17:00 uur
Workshop effectief communiceren

wat leer je tijdens de effectief communiceren workshop?

Deze training stelt je in staat om sterke relaties te vormen door een wederzijds gevoel te creëren dat jullie elkaar zien, horen en begrijpen. Je krijgt handvaten om met verschillende communicatiestijlen te herkennen en hier mee om te gaan.

Je leert om een persoonlijke boodschap over te brengen in jouw unieke voorkeurstijl, die óók aansluit op die van je gesprekspartner. Vanuit een optimale en nieuwsgierige basishouding leer je de verbinding op te zoeken door middel van lichaamstaal, stemgebruik en woorden.

dit neem je mee:

Herken jezelf maar ook een ander

Weet wat jouw eigen voorkeursstijl is en die van een ander.

Verbind met je gesprekspartner

Ontdek hoe je vanuit een nieuwsgierige basishouding volledig kan aansluiten op jouw gesprekspartner.

Tools om goede gesprekken te voeren

Herken hoe je passende gespreksvaardigheden kan toepassen om zo betere gesprekken te voeren.

Versterk je aanpassingsvermogen in gesprekken.

Begrijp beter hoe jij communiceert en hoe jouw gesprekspartners communiceren, zodat je hier jouw gesprekken op kunt aanpassen.

workshop programma:

Het leggen van een basis

We gaan ontdekken wat ieders communicatiestijl is en wat de voorkeuren zijn in het aangaan van een gesprek met een ander.

Flexibel omgaan met verschillende communicatiestijlen

We bespreken welke verschillende communicatiestijlen er zijn en hoe je toch kunt communiceren met iemand die een heel andere stijl heeft dan jij.

Experimenteer met contact maken

Ervaar hoe het is om een nieuwsgierige onderzoekende houding aan te nemen en empathisch te luisteren. Vanuit een optimale basishouding en communicatievaardigheden leer je hoe je in de praktijk een goed gesprek voert. We experimenten hoe je deze houding aan kan nemen en wat voor effect dat heeft op het vinden van verbinding.

Gebruik non-verbale communicatie

We bespreken hoe je lichaamstaal, stemgebruik en woorden kan inzetten om optimaal te verbinden met je gesprekspartner. Dit combineren we met belangrijke gespreksvaardigheden om de manier waarop je een boodschap overbrengt te verbeteren.

voor wie is deze workshop interessant?

Deze workshop is een must voor iedereen die wilt communiceren op diens unieke wijze, wilt aansluiten op de ander én goed wil leren omgaan met verschillende mensen. Voor ieder die wilt écht wilt aansluiten op een gesprekspartner en matchen op lichaamstaal, stemgebruik en woorden.