Lanceer je carrière als Cloud Solution Developer (Feb '23]

Wil jij toffe dingen in de cloud doen? Met .NET Core, Azure en Kubernetes? En liefst meteen in de kern van een interessant bedrijf aan de slag? Dat kan! Bij ons krijg je de kans om DevOps op Champions League-niveau te doen. Dat kan natuurlijk niet zomaar. Daar heb je ijzersterke inhoudelijke begeleiding bij nodig. En die krijg je. Een jaar lang. Van experts die het vak van cloud software development echt verstaan. Deze on-the-job training combineer je met meer dan 40 workshops en trainingen. Zodat jouw carrière als een raket van start gaat.

Het Tribers Software Development traineeship start in Februari 2023.

Zo word je snel een Cloud Solution Developer

Je gaat meteen een uitdagende opdracht doen bij Robeco. Daar draai je direct mee in de teams. Concreet aan de slag dus! Daarbij word je volop begeleid, zowel door de developers in jouw team als door Gorden, onze ervaren Cloud Solution Developer. Zo krijg je ter plekke exact die training en begeleiding die jij nodig hebt.

Naast de 4 dagen in het team bij Robeco duik je 1 dag per week samen met je collega-trainees de diepte én de breedte in. Ervaren interne en externe trainers geven je trainingen waarmee je je technische skills, persoonlijke effectiviteit en consultancy-skills ontwikkelt. Een steile leercurve, waar je de rest van je carrière van profiteert.

Wat kan je verwachten tijdens het Tribers Software Development Traineeship?

Tijdens dit éénjarige programma staat jouw ontwikkeling centraal. Met een groep andere trainees volg jij het Tribers Software Development Traineeship. Want aan de slag met DevOps op Champions League-niveau doe je niet zomaar. Wij helpen je de stap te maken bij Robeco. Na een jaar ben jij klaar om in dienst te treden bij dit bedrijf!

Het bedrijf waar we voor werken heeft een moderne stack gebaseerd op Microsoft technologie, werkt volledig DevOps en heeft hoge standaarden met betrekking tot architectuur, geautomatiseerd testen en Infrastructure as Code. Cool toch?

Gorden Tribers

Inclusief ijzersterke inhoudelijke begeleiding

Een belangrijke reden waarom het Traineeship Software Development zo goed in elkaar zit? De ijzersterke inhoudelijke begeleiding door ervaren cloud software developers in je team én door Gorden Blom, jouw coach. Maar wie is Gorden eigenlijk? En hoe helpt hij je om razendsnel een software developer op Champions League-niveau te worden?

Méér dan 40 workshops en trainingen

Naast 4 dagen on-the-job training krijg je iedere week 1 dag training van een interne of externe expert. Tijdens de trainingen leer je alles wat nodig is om het verschil te maken als software developer binnen een grote organisatie. Denk aan Agile, Scrum en DevOps. Maar zeker ook aan technische onderwerpen zoals de Azure Cloud, .NET Core, werken onder architectuur, geautomatiseerd testen en complexe onderwerpen zoals Domain Driven Design, CQRS en Micro Services.

Ook werk je aan je consultancy skills en persoonlijke effectiviteit. In trainingen en workshops over Time Management, Feedback Geven en Ontvangen, Zakelijk Tekenen, Creatief Denken en Creatief Schrijven.

Naast de trainingen wordt je intensief begeleid en gecoacht door een ervaren Triber. Jouw persoonlijke coach staat voor je klaar. Zodat jij van jouw opdracht een succes maakt én je jouw persoonlijke doelen haalt. Samen helpen we elkaar verder. Lees hier alles over onze cultuur.

Ervaring opdoen bij een internationale vermogensbeheerder

Robeco is een internationale pure-play vermogensbeheerder, opgericht in 1929, met momenteel 16 kantoren in 14 landen. Het hoofdkantoor staat in Rotterdam. Robeco loopt al sinds 1995 voorop in duurzaam beleggen. Dankzij de integratie van duurzaamheidsonderzoek, in combinatie met fundamenteel en kwantitatief onderzoek, heeft het een uitgebreid aanbod actieve beleggingsstrategieën voor zowel institutionele als particuliere beleggers. Deze strategieën beslaan bovendien een groot aantal beleggingscategorieën. Op 31 december 2021 had Robeco een beheerd vermogen van EUR 201 miljard, waarvan EUR 195 miljard met ESG-integratie. Robeco is een dochteronderneming van ORIX Corporation Europe N.V.

Werken bij Robeco

Na het succesvol afronden van het Tribers Software Development Traineeship vervolg je jouw carrière op jouw manier

 • Als zowel jij als de opdrachtgever het helemaal zien zitten, dan zetten jullie de samenwerking door en ga je in dienst bij de opdrachtgever. Zonder vragen, verborgen kosten of opleidingsvergoedingen. Zo zijn wij!
 • Liever bij Tribers blijven? Dan kan! Samen stippelen we de volgende stappen in je carrière uit.
 • Wil je na een jaar vol ervaring en nieuwe inzichten een ander pad inslaan? Ook goed! Wie weet waar we elkaar weer tegenkomen.

Waar we je mee verrassen tijdens het traineeship

 • Dé kans om jezelf te ontwikkelen tot veelzijdige software developer.
 • Aan de slag met .NET Core, Azure, Kubernetes en Infrastructure as Code.
 • Een éénjarig opleidingsprogramma boordevol trainingen, workshops en persoonlijke ontwikkeling. Met aandacht voor hard- & soft skills.
 • Persoonlijke begeleiding tijdens de eerste stappen van jouw carrière.
 • Na 1 jaar traineeship in dienst treden bij onze opdrachtgever.
 • Veel feedback van je collega-Tribers en sparren met de andere trainees.
 • Gezelligheid met uitjes, teamevenementen en borrels.
 • €2800 bruto per maand, laptop en een OV Business Card.

Software Development Traineeship Tribers

Een klik met jou als persoon is waar het ons om draait
Het allerbelangrijkste is ‘de klik’ met jou als persoon. Heb je één of meerdere onderstaande skills? Dan zijn dat alleen maar pluspunten. 

 • Je bent bijna of recent HBO/WO afgestudeerd in een IT/software development-richting.
 • Je hebt interesse in Innovatie, Entrepreneurship en IT.
 • Je wordt enthousiast van Cloud Computing, Software schrijven en met innovatieve oplossingen komen.
 • Je maakt waar wat je zegt.
 • Je bent nieuwsgierig en leergierig.
 • Je spreekt Nederlands

Benieuwd wat huidige trainees van dit traineeship vinden?
MAAK KENNIS MET ONZE TRAINEES

Ons kennismakingsproces 

Wij geloven dat je van beide kanten een goed gevoel moet hebben, voordat je het samen het ontwikkel programma aangaat. We starten onze selectie op basis van jouw CV, motivatie en optioneel jouw introductiefilmpje. Daarna is er een persoonlijk gesprek, nodigen we je uit voor de selectiedag, leer je onze klant kennen en tekenen we je contract.

Krijg een seintje zodra het traineeship is geopend

Het is gelukt!

Ontdek meer over dit traineeship bij Tribers & Robeco

Traineeship versus normale baan

5 punten waarmee je als Software Developer voor een vliegende start van jouw carrière zorgt

Net afgestudeerd – of aan het afstuderen – als software developer? Dan sta je nu voor een mooie maar ook grote keuze: waar wil jij gaan starten met jouw loopbaan? Wil je eerst ergens een traineeship gaan doen, of meteen in dienst? En bij welk bedrijf dan? Er komt veel op je af nu. Maar je bent natuurlijk niet de eerste die hiermee worstelt. Tijd om wat tips uit de praktijk te delen. 

Lees meer
Wat kun je na half jaar traineeship

Een half jaar traineeship – wat levert je dat op?

Het Software Development Traineeship bij Tribers duurt 12 maanden. Na die tijd ben je klaar om goed te landen bij Robeco. Maar waar sta je eigenlijk na 6 maanden? Welke ontwikkeling heb je al doorgemaakt? We maken de balans op – zo ziet de reis eruit als je halverwege bent. 

Lees meer
Traineeship Tribers en Robeco

Hoe ziet het leven van een Software Development Trainee bij Robeco eruit?

Als Software Development Trainee heb je te maken met het beste van twee werelden. Je krijgt ijzersterke begeleiding vanuit Tribers en gaat aan de slag op een uitdagende opdracht bij Robeco. Maar hoe werkt die combinatie in de praktijk? Hoe ziet jouw week eruit als Software Development Trainee? 

Lees meer
Meer blogs
Gorden Blom

Solliciteer voor dit traineeship [start in feb 2023)

Wil je liever eerst meer informatie ontvangen? Neem dan contact op met Gorden.