Melvin zet ideeën op het juiste spoor bij NS

Melvin

Melvin van Drimmelen

Innovatie Coach bij Ampère

Nationale Spoorwegen Tribers klantverhaal

innovatieproces bij NS

Als Innovatiecoach werk ik samen met mijn team bij Tribers om innovatie binnen NS te stimuleren. We focussen op snelle en effectieve validatie van reizigersgerichte ideeën, ondersteund door slimme experimenten en trainingen.

de uitdaging

Onze uitdaging bij NS was het ontwikkelen van een flexibele, maar gestructureerde innovatiemethodiek die snel de haalbaarheid van nieuwe ideeën kon toetsen. Bijvoorbeeld, hoe kunnen we de wachttijden op stations verminderen zonder in te boeten op veiligheid?

mijn rol als innovatiecoach

In samenwerking met NS ontwikkelden we een pragmatische innovatiemethodiek. We identificeerden snel risicovolle aannames en verzamelden bewijs door middel van kleinschalige experimenten. Zo hebben we bijvoorbeeld een pilot uitgevoerd met virtuele wachtrijen om de doorstroming op stations te verbeteren.

verbetering van de reizigerservaring

Onze methodiek is gericht op het verbeteren van wat reizigers daadwerkelijk ervaren. Teams binnen NS zijn nu uitgerust met de tools en mindset voor snelle validatie. Een concreet voorbeeld hiervan is de ontwikkeling van een app die real-time informatie biedt over treinvertragingen en alternatieve routes.\

meetbare innovatie

Onze aanpak heeft geleid tot een robuuste innovatiecultuur binnen NS. Teams kunnen nu sneller en effectiever ideeën valideren. Dit heeft bijvoorbeeld geleid tot een 20% reductie in klachten over wachttijden

data-gedreven ondersteuning van ideeën

We zorgen ervoor dat ideeën niet alleen worden ingebracht, maar ook worden ondersteund door data-analyse. Zo hebben we een dashboard ontwikkeld dat in real-time de tevredenheid van reizigers meet, wat een solide basis biedt voor toekomstige innovaties.

voortdurende innovatie

We laten de agile cultuur bij NS groeien, waardoor we voortdurend kunnen innoveren en verbeteren. Een van de toekomstige projecten is bijvoorbeeld het implementeren van zelfrijdende treinen om de efficiëntie en veiligheid te verhogen.

ontdek hoe tribers jouw teams effectiever laten werken

Aarzel niet om mij een berichtje of e-mail te sturen.

Tribers