tribe talk: design thinking

Tribe Talks

vrijdag 1 oktober 08:57 uur
Video achtergrond

kijk hier de tribe talk terug

Video achtergrond

design thinking: wat is dat?

Design thinking is een manier om innovatie in organisaties te versnellen en wordt ingezet om complexe problemen op te lossen en tot waardevolle innovaties te komen. Het draait om het begrijpen van de mensen voor wie je een product of dienst ontwikkelt. Zo worden (verkeerde) assumpties niet leidend binnen het innovatieproces. Je leert om (nieuwe) vragen te stellen die tot nieuwe inzichten leiden.

"Maximaliseer je innovatiesnelheid, verminder de tijd om naar de markt te gaan en voorkom dat je je geld besteedt aan de verkeerde ideeën."

Design Thinking laat je zien hoe innovatie in jouw team of organisatie nóg slimmer kanDesign Thinking draait om klantwaarde vergroten. Je focust op de behoefte van klanten en wilt hiervoor snel ideeën tot leven roepen. Het proces gaat op zowel creatieve als structurele wijze. Met de Design Thinking mindset aan boord, herken je sneller dan ooit waar innovatie binnen het team of de organisatie nóg slimmer kan worden ingezet.

wat hebben we besproken tijdens de tribe talk design thinking

Tijdens deze Tribe Talk lieten we zien hoe Design Thinking je helpt om jouw innovatie nóg klantgerichter te maken. We gaven tips over hoe je maximaal kunt innoveren met een zo kort mogelijke time-to-market, zonder dat je veel geld hoeft te besteden aan verkeerde ideeën.