Training proeverij

Méér dan 40 unieke trainingen en workshops

Het zit in onze natuur om te leren. We halen het beste uit onszelf en willen er alles aan doen om elke dag een beetje beter te worden. Dit kunnen we natuurlijk niet allemaal alleen. Daarom heb je als Triber meer dan 40 trainingen en workshops tot je beschikking die deels door onszelf, maar ook door externen wordt gegeven. Zo raak jij nooit uitgeleerd ;)

WE MAKE TIME TO REFLECT AND LEARN.

Een overzicht aan trainingen en workshops voor Tribers

En dit zijn ze nog niet eens allemaal.

Agile Basics

In deze workshop leer je hoe je Agile kunt werken en zoomen we in op de meest gebruikte frameworks. Daarnaast krijg een korte introductie in de meest gebruikte tool (Jira). De focus is op de Agile Mindset en de praktische toepassing daarvan. Zo wordt jij een echte ‘Agile Meester’.

Scrum Master Certificering (PSM1)

Eendaagse training om de theorie uit de Agile Basics training nog eens wat grondiger te herhalen, de hardere theoretische kanten nog eens extra te belichten en je zo klaar te stomen voor het PSM1 examen.

Wie schrijft, die blijft

Tijdens deze workshop neemt Danielle Gruijs van Springfish je om doelmatig en effectief te schrijven. Of het nu gaat om mails, blogs of website teksten, tijdens deze workshop komen ze allemaal voorbij. We bespreken de zinsbouw, tekststructuur, vormgeving en tal van andere tips!

Zakelijk tekenen

Visualiseren is vaak de beste manier om zaken uit te leggen en wederzijds begrip te creëren. Het is dan handig dat je goed kunt tekenen! Om deze reden gaan we creatief aan de slag met een vel papier en stiften om zo jouw teken skills op de proef te stellen!

Stakeholder Management

Stakeholdermanagement. Wat is het precies? En waarom zijn stakeholder belangrijk, wat is het risico wanneer je je stakeholders niet goed managed? Ontdek meerdere modellen om een stakeholder analyse te doen. Je gaat direct aan de slag om je eigen stakeholdermap te creëren die je kan koppelen aan het traineeship en ook aan de opdracht.

Effectief Communiceren

Tijdens deze workshop duiken we in de ‘psychologie van het communiceren’. Je leert professional luisteren, samenvatten en doorvragen. Je leert het herkennen van en omgaan met manipulatief taalgebruik. Je leert gesprekken te sturen, te overtuigen, te beïnvloeden en te concretiseren. Dit alles om jezelf uiteindelijk te kunnen verbinden met de belevingswereld van je gesprekspartner, sensitiever te kunnen communiceren en daarmee effectiever te kunnen zijn.

​Effectief Vergaderen​​

Hoe houdt je een overleg effectief en zorg je ervoor dat iedereen er met meer energie uit gaat dan binnen komt? Dit diepen we uit in deze training.

Omgaan met Weerstand

Bij verandertrajecten komt er altijd een gezonde weerstand kijken van de mensen die onderdeel zijn van die verandering. Hoe ga je om met die weerstand en hoe krijg je mensen met je mee?

Pitch Training

In deze training ga je aan de slag om een heldere en overtuigende presentatie te geven die past bij jou stijl. Je leert hoe je authentiek blijft in je presentatie met behulp van story telling en theater technieken. Uiteindelijk ben je in staat om een inspirerende pitch neer te zetten die mensen in beweging brengt.  

Personal Branding & Linkedin training

“Je eerste indruk is goud waard.” Hoe kom je over als Professional en als Scrum Master? Wat wil je uitstralen? Ontdek hoe jij overkomt, wat je sterke punten zijn en waar je aan kunt werken. En leer hoe je jezelf profileert.

Faciliteren kun je leren

Op deze dag is het de beurt aan de Trainees! Op basis van de tips & tricks uit de workshop ‘Train de Trainer’ ga je nu zelf aan de slag om een korte workshop te faciliteren. Voorbereiding is hier benodigd!

Faciliteren: Liberating Structures

In deze workshop staan we stil bij de ‘Liberating Structures’. Werkvormen en structuren die helpen in de manier waarop wij overleggen, beslissen, samenwerken en plannen.

Sociocratie 3.0

Besluitvorming binnen teams kan erg lastig zijn, zeker als je het team eigenaar wilt laten zijn en voelen van bepaalde besluiten. Daarnaast missen we in moderne organisaties veel essentiële prikkels die ons moeten helpen ons werk goed uit te voeren. Sociocratie 3.0 helpt bij het adequaat herkennen en opvolgen van die prikkels en bevordert besluitvorming in teams.

Agile Leadership

Leiderschap binnen een Agile context is iets anders dan ‘klassiek’ leiderschap. We maken een verandering door waarin leiders geacht worden daadwerkelijk te leiden en niet te sturen. Om ruimte te geven voor talent en dienend te zijn aan zijn/haar organisatie. Hoe ga je hier dan mee om en hoe kun je dit aanmoedigen? In deze training gaan we daar op in.

OKR’s – Doelen Stellen

Een verdiepingsslag op het OKRs gedachtengoed. Tijdens deze training word je meegenomen in het framework dat verandering, groei of innovatie stimuleert gerelateerd aan de bedrijfsdoelen en strategie. 

Software Ontwikkeling

Grote kans dat je scrummaster wordt van een scrumteam dat software ontwikkeld. Tijdens deze training neemt ervaren ontwikkelaar / lead architect je mee in het vakgebied van software ontwikkeling. Je leert de concepten hierachter beter begrijpen zodat je sneller waarde kunt leveren aan het scrumteam.

Stress, Energie & Burnout

Waar hard gewerkt wordt, moet ook tijd zijn voor ontspanning. Waarom dit zo belangrijk is en hoe je voorkomt dat je teveel geprikkeld / gespannen raakt, leer je in deze workshop.

Innovation Essentials

Agile Tooling

Krijg een eerste indruk van tooling die bij de klant gebruikt wordt. Dit varieert van communicatie-tooling binnen de organisatie naar ontwikkelapplicaties waar je teamgenoten mee werken.

Shared Value & Feedback

Tijdens de workshop ‘Shared Values & Feedback’ leer je verbinding te creëren binnen een team op basis van gemeenschappelijke (normen &) waarden. Je leert en oefent hoe je goed en comfortabel feedback kan geven. En we gaan op zoek naar de manier waarop het team met elkaar wil werken en welke waarden zij nastreven. 

DevOps

Jonathan Hall is een DevOps expert. Tijdens deze training zal hij jullie meenemen in wat DevOps is. Wat het niet is en waarom het belangrijk is. Daarnaast ontdek je hoe je met een scrumteam of afdeling de eerste stapjes kan zetten om DevOps te worden. Én hoe je bijvoorbeeld een post-mortem kan faciliteren.

Design Thinking

Design Thinking is een Agile Framework dat niet meer weg te denken is in de wereld van (digitale) innovatie. Tijdens deze workshop leer je op een interactieve manier hoe je dit proces het beste aan kunt vliegen en kunt faciliteren. 

Agile Flow Simulatie Game

Het Kanban bord is dé basis van de Sprint Backlog en de tool om een gezonde flow van werkzaamheden te creëren in je team. Kanban is onderdeel van het Lean gedachtengoed. Na kort de theorie te bespreken ontdek je met een interactieve game hoe je deze flow zelf creëert. 

Train the Trainer

Tijdens deze workshop leer je de fijne kneepjes uit het vak van een facilitator. Hoe kun je een workshop het beste vormgeven, hoe houd je het beste rekening met je publiek? En hoe haal je dan het beste resultaat?

Agile Frameworks

Agile is meer dan Scrum. Ontdek in één dagdeel alle frameworks en methoden vanuit het Agile gedachtengoed. Denk aan KanbanLean, Agile, Scrum, SAFeDevOps en PRINCE2. Wat is het? Wanneer pas je dit toe of juist niet? En hoe doe je dit in de praktijk?

Agile Scaling Frameworks (SAFe, LESS, Nexus and Scrum)

In het eerste deel van dit programma hebben we gefocust op de basis van Agile werken binnen Agile Teams. Maar hoe pas je dit gedachtengoed toe in een complexe omgeving waarin veel teams met elkaar samen moeten werken. We gaan in deze training in vogelvlucht langs de meest gangbare Agile Scaling Frameworks.

Time Management

In deze workshop krijg je inzicht in verschillende theorieën over ‘work-life-balance’ en timemanagement en doe je praktische oefeningen die je in je dagelijks leven (zakelijk en privé) meteen kunt toepassen.

Excel Basics

Tijdens deze training leer je de basisvaardigheden in de meest gebruikte spreadsheet tool Excel. 

Online Faciliteren

Een ‘online’ workshop, training of team activiteit faciliteren is echt anders dan “real life”. Hoe stimuleer je ook online een groepsgevoel? En hoe stimuleer je interactie? In deze training leer je hier goed mee om te gaan, bijvoorbeeld in het geval van ‘offshore’ teams.

Profile Dynamics

Je kent het wel, met de ene persoon heb je direct een klik en de andere persoon gaat de omgang iets stroever of kost het meer energie. Na het maken van de Profile Dynamics assessment ontdek je jouw persoonlijke drijfveren. Vervolgens bespreken we deze in de groep en analyseren we de groepsdynamiek, maar ook wat jouw profiel voor invloed kan hebben bij jouw opdracht.

Linkedin Training

In deze training leer je op welke manier Linkedin bijdraagt aan het vergroten van jouw bereik, leer je het geheim achter een ‘succesvolle post en pagina’, én krijg je exclusieve inzichten in algoritme hacks. Tot slot duiken we in een slimme Linkedin tool waarmee je jouw netwerk op automatische wijze kunt onderhouden.

Coderen voor Dummies

Om goed mee te kunnen denken en samen te kunnen werken met de techneuten in je team is het handig om wat basiskennis te hebben over coderen. In deze workshop haken we hier op in!

Product Owner certificering (PSPO)

Als goede scrum master kun jij jezelf ook verdiepen in het perspectief van de product owner. Vandaar dat we zullen inzoomen op de rol en verantwoordelijkheden van de product owner.

Coaching Basics

De scrum master is een coach voor zijn/haar team en product owner. In deze workshop staan we stil bij de basisfacetten van ‘coaching’ en krijg je een breder beeld van de wereld achter dit vak.

Invincible Companies 

Leer hoe je nieuwe business ideëen kan ontdekken. Hoe je bestaande business modellen kan omdraaien om disruptie te voorkomen. Deze training is gebaseerd op de theorie en het gedachtegoed van www.strategyzer.com 

Itil Training 

ITIL wordt gebruikt om structuur te bieden aan operationele processen, systemen en applicaties binnen organisaties. Ondanks het feit dat ITIL al lang geleden is ontwikkeld, is het nog steeds veelgebruikt in huidige organisaties.

SQL (JQL) Basics

SQL is een ‘taal’ die gebruikt wordt voor het gebruik van databases. Binnen de veelgebruikte tool Jira is een soortgelijke taal gangbaar: JQL. In deze workshop leren we je de basis van deze tools zodat jij die ook kan gebruiken bij de klant.

Tribers workshop

Onze groeirecepten

Met ingrediënten die garant staan voor een succesvolle lancering van jouw carrière.

Senior Scrum Master / Agile Coach

Als Senior Scrum Master heb je heel wat in je mars. Je past Agile al dagelijks toe, bijvoorbeeld in een rol als Scrum Master of Agile CoachMaar wil je verder en nóg meer impact maken? Dan zijn wij misschien wel een match! 

Lees meer

Medior Scrum Master

Als Medior Scrum Master heb je heel wat in je mars. Je past Agile al dagelijks toe, bijvoorbeeld in een rol als Scrum Master. Maar nu wil je verder. En graag nog meer impact maken.

Lees meer

Innovatie Traineeship

Ben jij afgestudeerd en klaar voor de eerste stap in jouw carrière? Wil jij jezelf uitdagen, ontdekken wat je leuk vindt en waar je goed in bent? Meld je aan voor het Innovatie Traineeship September 2022 en wordt door ons opgeleid tot een aanjager van innovatie.

Lees meer
Erik Stoffer Tribers

Meer weten over werken bij Tribers?

Bij Tribers zijn we gek op uitjes en gezelligheid. We organiseren geregeld activiteiten, zoals kleine festivals, borrels, trainingen en workshops. Lijkt het je leuk om er eentje mee te doen? Stuur me een berichtje en ik vertel je er graag meer over.