een waardevolle eerste stap na zijn studie.

Tijdens mijn studie heb ik aan een aantal mensen uit de top van het bedrijfsleven om advies gevraagd. Unaniem adviseerden zij mij om als eerste stap een traineeship te zoeken. In een goed traineeship krijg je in de trainingen veel vaardigheden en tips aangeleerd die je de rest van je carrière kunt gebruiken.

Dat is in de praktijk ook gebleken tijdens mijn traineeship bij tribers: 95% van de trainingen vind ik heel waardevol. Ik kan het iedereen aanraden, omdat het een fijne manier is om die eerste stap te zetten binnen de zakenwereld.

Video achtergrond

kies het traineeship dat bij jou past

Aan het eind van mijn studie heb ik met verschillende bedrijven contact gehad over een mogelijk traineeship. Ik heb zeker geen spijt dat ik heb gekozen voor het Young Professional Programma, zoals het traineeship van tribers heet.

Waar ik op heb gelet bij het kiezen van het juiste traineeship? Een belangrijke afweging is het type bedrijf. Tribers werkt met een variatie aan bedrijven samen. Daardoor krijg ik indrukken van veel verschillende organisaties en industrieën.

De tweede reden is minstens net zo belangrijk: een prettig gevoel. Al in het eerste gesprek zaten we goed op één lijn qua visies en waarden. Ook is het contact heel persoonlijk, je bent hier zeker geen nummertje zoals bij grotere bedrijven.

als scrum master bijdragen aan innovatie

Ook de inhoud van het traineeship speelde een grote rol bij mijn keuze. Het ging mij om de juiste combinatie van een traineeship met een interessante baan. Ik heb dan ook eerst onderzoek gedaan: wat is agile, wat is scrum?

Zelf heb ik veel interesse in innovatie en de startup-wereld. Het activeren van een startup mentaliteit bij grote corporate organisaties – het doel van tribers – past daar goed bij. Ik word heel enthousiast van mijn rol als scrum master.

inhoudelijke en persoonlijke groei

Of ik veel geleerd heb? Zeker. Ik zie mezelf echt groeien van de kennis die ik heb opgedaan. Veel trainingen worden gegeven door externe specialisten, zodat je verschillende skills ontwikkelt die je kunt gebruiken tijdens je opdracht bij de klant.

Zo merkte ik dat het team dat ik als scrum master begeleid het soms lastig vond om zaken concreet te krijgen. Ik heb geleerd om dat bespreekbaar te maken, waardoor het team nu duidelijkere afspraken maakt.

Bovendien heb je je eigen interne coach, waarmee je regelmatig zit om je doelen te bespreken. Ook is er elke 2 weken intervisie, waarbij iedereen binnen tribers je helpt met vragen als: ‘waar loop je tegenaan’, ‘welke persoonlijke dingen spelen er’ en ‘hoe kunnen we je bij je opdracht helpen’. Dat is de eerste keer behoorlijk confronterend. Maar al snel wordt het een bron van waardevolle feedback.

samen stappen zetten

Waar ik het meest trots op ben? Het moment dat de IT-directeur van mijn opdrachtgever aangaf dat hij het team heeft zien groeien. Hij ziet duidelijk dat we met elkaar grote stappen aan het zetten zijn. Die erkenning is heel mooi.

wil jij net zoals Rob ook deelnemen aan het Tribers Young Professional Program?

Bekijk dan hier het Scrum Master traineeship en lanceer jouw carrière bij Tribers.