Stijn aan de praat met Generative AI bij VodafoneZiggo

Stijn

Stijn Konings

Scrum Master bij VodafoneZiggo

VodafoneZiggo

mijn reis als Scrum Master bij VodafoneZiggo

Toen ik de deuren van VodafoneZiggo binnenstapte, was de uitdaging die voor me lag even groot als opwindend: het transformeren van het Gen AI en Chatbot-team - een verzameling van briljante datawetenschappers, big data engineers en een product owner - naar een geolied, zelfsturend en agile team. Te midden van de heersende chaos en een gebrek aan structuur, zag ik een kans om niet alleen de werkprocessen te stroomlijnen, maar ook om een krachtige, gezamenlijke teamgeest te ontwikkelen.

samenbrengen van een uniek team

Als Scrum Master trainee lag mijn focus op het creëren van een positieve teamdynamiek en effectieve samenwerking. Dit was een team rijk aan diverse rollen en persoonlijkheden - van de bedachtzame introvert tot de energieke extrovert. Het vereiste een fijngevoelige, uitgebalanceerde aanpak om iedereen in zijn kracht te zetten.

het vormgeven van een agile werkomgeving

Mijn reis begon met theorieën en modellen, maar al snel bleek de praktische, hands-on benadering essentieel. Samen met het team doken we in de diepte van agile werkwijzen, van het opstellen van teamregels tot het verfijnen van ons gebruik van Jira. Deze stap-voor-stap aanpak hielp ons een solide en responsieve werkomgeving te bouwen.

lancering van eerste MVP

Onze inspanningen wierpen hun vruchten af. We ontwikkelden niet alleen een sterk kader voor de chatbot, maar bereikten ook het punt waarop we klaar waren om ons eerste MVP te lanceren. Dit markeert een belangrijk moment in de groeiende efficiëntie en innovatiekracht van het team.

blijf experimenteren

Vooruitkijkend, ligt de focus nu op het verder stimuleren van de agile werkwijze binnen het team. Mijn streven is om een cultuur te bouwen waarin experimenteren en leren centraal staan, en waarin het team zelfstandig blijft innoveren en verbeteren.

en nu doorzetten

In dit avontuur bij VodafoneZiggo heb ik niet alleen de kracht van agile werken omarmd, maar ook geleerd dat de echte magie ontstaat wanneer je een team vol diversiteit en potentieel de ruimte geeft om te experimenteren en te groeien. Elke stap, elk obstakel en elke overwinning heeft ons dichter bij het realiseren van onze doelen gebracht. En als er iets is wat ik nu zeker weet, is het dat de sleutel tot innovatie niet alleen in de technologie ligt, maar vooral in de mensen die ermee werken. Samen zijn we niet alleen een team geworden; we zijn aanjagers van innovatie geworden. Hier bij VodafoneZiggo, en overal waar onze agile reis ons zal brengen.

wij brengen en creëren aanjagers van innovatie

ik wil mijn teams effectiever maken

Onze Scrum Masters zorgen ervoor dat teams effectief samenwerken aan één duidelijk doel.

bekijk onze aanpak

ik wil mijn organisatie effectiever maken

Onze Agile Coaches helpen om de werkwijze van jouw organisatie te optimaliseren.

bekijk onze aanpak

ik wil mijn innovatiekracht versterken

Onze Innovatie Coaches helpen bedrijven om hun innovatiekracht te versterken en te waarborgen, zelfs tijdens periodes van snelle groei.

bekijk onze aanpak

ontdek hoe tribers jouw teams effectiever laten werken

Plan een gesprek in om verder te praten of stuur mij direct een berichtje via onderstaand nummer.

Tribers