Tamara verrijkt ANWB met op data gebaseerde ideeën

Tamara

Tamara Boshuis

Scrum Master bij Rabobank

ANWB reizen

innovatieproces bij ANWB

Ideeën baseren we bij de ANWB op meer dan alleen een onderbuikgevoel. Met de hulp van Tamara wordt een cultuur van innovatie en samenwerking gecreëerd, waarbij ideeën worden ondersteund door business en data-analyse. Tamara, die onder andere samenwerkte met een team van frontend software developers en een UX designer aan de website anwb.nl/vakantie, legt hieronder uit hoe ze als Scrum Master ANWB heeft geholpen met het verkennen van nieuwe routes en frisse ideeën.

de uitdaging

Voor de ANWB werkte ik samen met het Scrum Gilde aan het innovatieproces. De uitdaging was om een duidelijk proces te creëren dat toont hoe teams kunnen bijdragen aan een innovatief idee, waardoor iedereen een idee kan inbrengen en er veel wordt samengewerkt.

mijn ervaring als scrum master bij ANWB reizen

Tijdens mijn tijd bij de ANWB heb ik intensief samengewerkt met verschillende afdelingen en teams. Een van deze teams bestond uit frontend software developers en een UX designer, die samen de website overzichtelijker maakten voor bezoekers. Onlangs ontwikkelden ze de 'Zoek & filter' functie op anwb.nl/vakantie en lanceerden ze de kalender waarmee bezoekers op basis van beschikbare data de juiste vakanties krijgen te zien.

Daarnaast heb ik workshops georganiseerd om collega's te laten zien welke stappen ze kunnen nemen om ervoor te zorgen dat hun idee daadwerkelijk bijdraagt aan de strategische doelstellingen van ANWB.

ANWB vakantie

*anwb.nl/vakantie

de resultaten

Door deze aanpak is er bij de ANWB een cultuur van innovatie en samenwerking ontstaan. Medewerkers zijn meer betrokken bij het bedenken van nieuwe oplossingen, en deze worden nu daadwerkelijk gebaseerd op meer dan alleen een onderbuikgevoel.

"Ideeën zijn gebaseerd op meer dan alleen onderbuikgevoelens - ze worden ondersteund door harde data."

ondersteuning van ideeën

Ideeën worden niet alleen ingebracht, maar ook ondersteund door business en data-analyse. Dit zorgt ervoor dat ideeën niet alleen worden ingebracht op basis van een onderbuikgevoel, maar dat er ook een solide basis is voor de implementatie van deze ideeën.

Planner tool ANWB vakanties

*Eén van mijn teams was o.a. verantwoordelijk voor het bouwen van de kalender. Dankzij dit overzicht zien bezoekers in één oogopslag de beschikbare vakanties/vluchten, afgestemd op hun budget.

er is ruimte voor meer

Terwijl we doorgaan met het bevorderen van de cultuur van innovatie en samenwerking bij de ANWB, blijven we ruimte maken voor nieuwe ideeën en manieren van werken. Met deze ruimte om te groeien, wordt de ANWB een organisatie die voortdurend innoveert en evolueert.

wij brengen en creëren aanjagers van innovatie

ik wil mijn teams effectiever maken

Onze Scrum Masters zorgen ervoor dat teams effectief samenwerken aan één duidelijk doel.

bekijk onze aanpak

ik wil mijn organisatie effectiever maken

Onze Agile Coaches helpen om de werkwijze van jouw organisatie te optimaliseren.

bekijk onze aanpak

ik wil mijn innovatiekracht versterken

Onze Innovatie Coaches helpen bedrijven om hun innovatiekracht te versterken en te waarborgen, zelfs tijdens periodes van snelle groei.

bekijk onze aanpak

ontdek hoe tribers jouw teams effectiever laten werken

Plan een gesprek in om verder te praten of stuur mij direct een berichtje via onderstaand nummer.

Tribers