een belangrijke reden waarom het Traineeship Software Development zo goed in elkaar zit?

De ijzersterke inhoudelijke begeleiding door ervaren cloud software developers in je team én door Gorden Blom, jouw coach. Maar wie is Gorden eigenlijk? En hoe helpt hij je om razendsnel een software developer op Champions League-niveau te worden?

Als Cloud Solution Architect vindt Gorden niets leuker dan schaalbare cloudoplossingen voor de business neerzetten. Hij is al 18 jaar aan de slag in het vakgebied en enthousiast over de huidige trends: “Wat je op dit moment ziet, is dat iedereen graag in een DevOps-team wil werken. Vroeger was er vaak een scheiding van afdelingen, nu wil je dat juist voorkomen en uitgaan van het totaalplaatje.”

werken met de nieuwste Azure tooling

De DevOps-teams bij zijn huidige opdrachtgever werken met de nieuwste tools, zoals .NET Core, Azure en Kubernetes. “Als team kunnen we infrastructuur in de cloud volledig geautomatiseerd ‘opspinnen’ en gebruiken. Het mooie van volledig in de cloud werken is dat we alleen dat gebruiken wat we nodig hebben. Niet meer nodig? Dan stoppen we het weer.”

Dit alles vraagt nogal wat qua technische kennis: “We maken de stap van een vaste naar een fluïde wereld. Een wereld waarin je in control bent van je code en je infrastructuur. Daarvoor bouwen we veel controlestappen in en elimineren we zoveel mogelijk handmatige acties: een echte Automate Everything-mindset dus. Dat doen we in Azure, waardoor we het ook echt waar kunnen maken.”

als trainee al forse impact

De DevOps-teams hebben forse impact op de business van de corporate organisatie waar je als Trainee Software Developer aan de slag gaat. “Het gaat veel verder dan alleen code schrijven. Denk bijvoorbeeld aan schalingsvraagstukken. Vaak begint een proces klein, met een pilot voor 5 klanten. Is de pilot een succes, dan moet datzelfde proces al snel 100.000 klanten kunnen bedienen.” Intern maak je hier als Trainee echt het verschil. “Je maakt geen software voor HR of klantenservice, maar bent echt bezig voor de core van het bedrijf. Er gaat enorm veel geld over de systemen heen, waar ook een bepaalde verantwoordelijkheid bij komt kijken.”

Ook heb je impact op het gebied van duurzaamheid: “Voor onze opdrachtgever is sustainability een belangrijke driver, bijvoorbeeld bij het maken van investeringskeuzes. We zorgen voor de data waarmee de business dat gefundeerd kan beoordelen.”

meerdere keren per dag naar productie

Gorden en de DevOps-teams hebben ambitieuze plannen: het doel is om meerdere keren per dag van testen naar productie te kunnen promoten. “Al willen we 10 x per dag deployen, dan moet dat kunnen. We zijn daar nu naar toe aan het groeien. Voor een corporate is dat nog redelijk uniek. Maar als de Googles van deze wereld dat kunnen, waarom wij dan niet? Elke dag opleveren maakt de time-to-market voor de business veel korter.”

kickstart van carrière als software developer

Gorden is ervan overtuigd dat je als starter inhoudelijke begeleiding nodig hebt van ervaren software developers. “Je moet nu eenmaal veel leren. In veel organisaties en andere traineeships is de tijdsdruk zo hoog, dat je meteen moet leveren zonder dat je de kans krijgt om het goed onder de knie te krijgen. Dat kan helemaal niet.”

In het Tribers Traineeship is de ontwikkeling van je talenten dan ook het fundament. “Als Trainee moet je al je vragen kunnen stellen. Wij hebben tijd vrijgemaakt om je die ruimte te geven. Zowel tijdens de on-the-job coaching als tijdens de wekelijkse trainingen. Dat heb je als Trainee nodig én dat verdien je.”

meer weten over Gorden?

Check zijn LinkedIn. Of maak een afspraak voor een virtuele kop koffie en stel al je vragen over DevOps, Azure en het leven als Trainee Software Developer.